Chris Camminga

Tijdens de lessen biologie op de middelbare school viel mij de enorme complexiteit en vernuftigheid van het menselijk lichaam op. Ik vond deze lessen dan ook razend interessant. Fysiotherapie was voor mij dan ook een logische studiekeuze.

Tijdens de studie ben ik mij gaan interesseren in het totaalplaatje van een gezondheidsprobleem. Zo neem ik niet alleen de biologische factoren in overweging, maar heb ik ook oog voor de mentale en sociale factoren die de klachten kunnen beïnvloeden. Ook zie ik het belang van een gezonde leefstijl op het voorkomen van verschillende gezondheidsproblemen. Ik vind het leuk om aan een breed palet van gezondheidsklachten te werken. Ik ga graag met u op zoek naar de oorzaak van uw gezondheidsprobleem om, indien mogelijk, samen tot een duurzame oplossing te komen.

In mijn vrije tijd doe ik graag aan voetbal, fitness en het luisteren van audioboeken. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in gezondheid, psychologie, wetenschap en duurzaamheid.

Aandachtsgebieden/specialisaties:

Aandachtsgebieden/specialiteiten:

  • Enkel
  • Knie
  • Lage rug
  • Nek
  • Hoofdpijn
  • Orthopedische revalidatie
  • Medische fitness
  • Motivational Interviewing
  • Psychosomatische klachten
  • Stressgerelateerde pijnklachten

Willem Messemaker

Na mijn mariniers carrière ben ik fysiotherapie gaan studeren en vervolgens de Master Manuele therapie MSc aan de SOMT in Amersfoort. Ik ben fysiotherapie gaan studeren vanuit mijn interesse in (top) sport en het menselijk beweeg apparaat.  Zelf heb ik veel ervaring opgedaan op wedstrijd niveau van triatlon tot diverse vechtsporten. Doordat dit blessure gevoelige sporten zijn, weet ik als geen ander hoe verantwoord te blijven trainen om tot een maximale prestatie te komen.

De kwaliteit van de behandeling staat voor mij bovenaan. Middels scholing en het volgen van masterclasses heb ik diverse specialisme, als dry needling, echografie, manuele therapie eigen gemaakt en hou ik mijn kennis up to date. In het bijzonder heb ik mij gespecialiseerd in nek/schouderklachten. Ik heb ruime ervaring in het behandelen van deze klachten om snel en doeltreffend tot een oplossing te komen.

Transparantie naar de cliënt is voor mij belangrijk om samen tot een gewenst doel te komen.

Kortom, ik ben een open en eerlijke manueel therapeut die graag met jou aan de slag wil gaan.

Aandachtsgebieden/specialisaties:

Manuele therapie
Dry Needling
Echographie
Sport begeleiding


Laurens Hendrikx (1977)

Mensen in relatief korte tijd helpen om sweer de dingen te kunnen doen die ze graag doen. Dat is voor Laurens een belangrijke drijfveer in zijn vak.
Laurens behaalde in 2005 zijn diploma Fysiotherapie aan de Internationale Hogeschool voor Fysiotherapie Thim van der Laan in Nieuwegein. Na een aantal jaar in diverse praktijken te hebben gewerkt, lonkte het ondernemerschap. Met veel energie en enthousiasme maakte hij FysioFikx tot een praktijk waar patiënten niet alleen deskundig worden geholpen, maar waar ook een prettige, warme sfeer heerst.
Naast zijn werkzaamheden als fysiotherapeut was Laurens van 2005-2008 docent van onder andere Medical Fitness bij FysioPhysics opleidingen in IJsselstein. In zijn vrije tijd is Laurens een begenadigd hockey scheidsrechter (hoofd- en overgangsklasse) voor de KNHB (Koninklijke Nederlandse Hockeybond). Vanaf 2009 is hij ook als fysiotherapeut aan de KNHB verbonden voor alle scheidsrechters in de hoofd- en overgangsklasse.
Laurens heeft in zijn werkzame jaren verschillende opleidingen afgerond, zoals: Dry Needling, medische fitness, diabetes Direct Fit (DDF), Easy-Taping en een opleiding tot coachende therapeut (o.b.v. NLP-principes), deelname diverse seminars zoals, Komt een sportend kind bij de Fysiotherapeut, Oncologieseminar 2018.

Aandachtsgebieden/specialisaties:

Elleboog klachten
-Hand en pols klachten
-Heup en bekken klachten
-Lage rug klachten
-Dry Needling extremiteiten
-Taping expert en docent
-Rib tape expert bij kneuzing of breuk (fractuur)
-Sport specifieke revalidatie: hockey, hardlopen (recreatief en marathon), golf en korfbal
-Etalagebenen / PAV (perifeer arterieel vaatlijden) / gesuperviseerde looptherapie (GLT) (Claudicationet)
-Motivational interviewing
-Artrose knie en heup
-Fibromyalgie
-Medische fitness
-Second opinion
-Medische fitness
-Second opinion
-Orthopedische revalidatie